…Τα παντα ολα …. full monty …

Διασκευή του θεατρικού έργου “Ladies night” των Stephen Sinclair καιAntony McCarter,Διασκευή και σκηνοθεσία: ΟΛΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 στις 21:30

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Όλγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάντζελα ΒΑΣΙΛΑΔΙΩΤΗ, Κουστούμια – Φροντιστήριο: Ιωάννα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛOY, Όλγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, Μουσική επιμέλεια: Όλγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, Σκίτσο αφίσας: Ηλίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Επιμέλεια αφίσας: Ηλίας ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, Όλγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, Σκηνογράφος: Χρίστος ΛΑΔΑΣ, Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Νεφέλη ΛΑΔΑ, Χορογραφίες: Αγγελική ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Κομμώσεις: Γιούλα ΚΟΚΚΙΝΗ, Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Σπύρος ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, Φωτισμοί – Ηλεκτρολογικά: Παναγιώτης ΠΑΠΑΖΕΡΒΕΑΣ, Επιμέλεια Φωτισμού: Παναγιώτης ΠΑΠΑΖΕΡΒΕΑΣ, Γιώργος ΛΑΠΕΑΣ, Ηχολήπτης και επεξεργασία Ήχου : Χρυσαυγή ΟΥΤΣΙΚΑ, Βοηθός Ηχολήπτη: Αγγελική ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗ, Υπεύθυνος προβών: Ιωάννα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, Όλγα ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, Υπεύθυνη παράστασης: Τζοάννα ΣΚΙΑΔΑ, Φωτογράφιση: Νικήτας ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ, Βιντεοσκόπηση: Ηλίας ΣΠΥΛΙΩΤΗΣ, Εκτύπωση Προγράμματος: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Σε συνεργασία με τον:  ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Παραγωγή:  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2021

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

ΤΑΣΙΑ : ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αλέκα, ΧΡΗΣΤΟΣ : ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Σπύρος, ΛΕΥΤΕΡΗΣ : ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ Παναγιώτης, ΚΑΙΤΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα, ΤΖΩΝΗΣ : ΜΠΛΑΝΑΣ Γιώργος, ΦΑΝΗ : ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη, ΑΝΝΕΤΑ : ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Βάνα, ΜΗΤΣΟΣ : ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Ηλίας, ΠΑΝΟΣ : ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Σάκης, ΛΙΟΥΜΠΑ : ΧΑΡΛΕΠΑ Κωνσταντίνα

Λίγα λόγια από το Δ.Σ.

Η επιλογή της φετινής μας παράστασης δεν έγινε τυχαία. Έγινε μέσα από την κυρίαρχη ανάγκη όλων μας για ψυχαγωγία, γέλιο και διαφυγή από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Το έργο μιλά για την απελπισία, την κατάθλιψη, την γκρίνια, την απαισιοδοξία που προκάλεσε η οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας. Ακριβώς όπως και σήμερα που αντιμετωπίζουμε οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έτσι και τότε χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά στο μηδέν χάνοντας κάθε πηγή εισοδήματος και βλέποντας την κατάρρευση όσων είχαν κοπιάσει να δημιουργήσουν. Πολλοί συνειδητοποίησαν πως αυτό που τελικά κατάφεραν με το υπάρχον σύστημα αξιών ήταν να γεμίσουν κατάθλιψη τα σπίτια τους δουλεύοντας ατελείωτες ώρες, σε ένα αέναο κυνήγι απόκτησης υλικών αγαθών που ποτέ δεν είναι αρκετά.

Εμείς θέλοντας να αποδώσουμε αισιόδοξα όλη αυτή την εικόνα της ανέχειας θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως οι δυσκολίες μας δίνουν ευκαιρίες για προσωπική αυτοεξέταση και συνολική αναθεώρηση. Μοιάζει η στιγμή να είναι ιδανική για να επανεξετάσουμε το σύστημα αξιών μας, βάση του οποίου αξιολογούσαμε μέχρι σήμερα τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.

Κάνοντας αυτή την επιλογή επενδύουμε σε αυτά που μας γεμίζουν και μας ευχαριστούν. Έτσι ίσως έρθουμε και πιο κοντά και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά.

Μέσα από το γέλιο ας δούμε ότι είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι και έχουμε ανάγκη από αλληλοβοήθεια. Το να ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας, για την επόμενη γενιά, μπορεί να μας προσφέρει ανακούφιση, όχι στην τσέπη αλλά στην ψυχή, κάτι που η μέχρι πρότινος οικονομική μας ευμάρεια δεν κατάφερε να μας προσφέρει. Η κρίση είναι μια ευκαιρία για εσωτερικές και κοινωνικές αλλαγές.

Ας την εκμεταλλευτούμε θετικά!

Εκ Μέρους του ΔΣ

Λίγα λόγια για το έργο…

Το 1997 είδαμε στον κινηματογράφο το Φιλμ «Full Monty». Ωστόσο το 1987 στη Νέα Ζηλανδία οι συγγραφείς Στέφεν Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν είχαν παρουσιάσει μια κωμωδία με το ίδιο ακριβώς θέμα με τίτλο «Ladies Night». Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί έναν καφετζή, έναν ταξιτζή, έναν δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρίπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί αναστατώνει την ζωή τους, τη μικρή πόλη και τις γυναίκες τους.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ενάμιση χρόνο τώρα, οι άνθρωποι του θέατρου κλήθηκαν να φύγουν από την σκηνή και το κοινό από τις αίθουσες. Οι θεατρικοί χώροι, άδειασαν, όπως και οι ζωές των καλλιτεχνών. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που ο καθένας στο πόστο του δουλεύει για να βγει στο φως, στον εφήμερο αέρα της σκηνής μια θεατρική παράσταση. Σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, παραγωγοί, ηλεκτρολόγοι, φωτιστές, φωτογράφοι, ταξιθέτες. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον, και το κοινό έχει ανάγκη να δει το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας που λέγεται θέατρο, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας

Όταν αυτή η συλλογική προσπάθεια συντελείται από ανθρώπους του ερασιτεχνικού θεάτρου, η αξία της είναι πολύ μεγαλύτερη, γιατί το κίνητρο είναι η αγάπη και η χαρά της δημιουργίας (… κάνουμε θέατρο για τη ψυχή μας … ) όπως είπε κι ο μεγάλος δάσκαλος του θεάτρου Κάρολος Κούν.

Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης (Θ.Ε.Μ.) δίνει για άλλη μια φορά το στίγμα του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης προσφέροντας στο φανατικό κοινό του θεάτρου, καθώς αφουγκράζεται την ανάγκη του κόσμου για χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Δέκα ερασιτέχνες ηθοποιοί μαζί με μένα, το διοικητικό συμβούλιο και πλήθος εθελοντών, βάλαμε όλοι ένα λιθαράκι για να έχουμε όσο γίνεται καλύτερα ένα σκηνικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα φτάσει σε σάς, ευχόμενη να ξεχάσετε τις στιγμές που χάθηκαν, τις αγκαλιές που δεν έγιναν, τα φιλιά που δεν δόθηκαν. Με αφορμή το θέατρο να διεκδικήσουμε τις ζωές πίσω … και όπως λέει ο Τάσος Σαμαρτζής σε μουσική Νότη Μαυρουδη … “ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ”

Όλγα Αλεξανδροπούλου

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ.

(Με αλφαβητική σειρά)

 • Την κα. ΓΙΑΝΝΑΡΗ Σοφία                              –           Φαρμακοποιό
 • Την κα. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Σταυρούλα                     Φαρμακοποιό
 • Τον κ. ΔΑΒΕΡΟ Ιωάννη                                  –          Οινοκαφεπαντοπωλείο στη Μάδενα
 • Τον κ. ΚΑΣΤΟΡΑ Αθανάσιο                            –           Χειρούργο Γυναικολόγο
 • Τους Σωτήριος και Βασίλειος ΡΟΥΣΣΗΣ Ο.Ε.             Φαρμακείο
 • Την κα. ΤΟΜΑΡΑ Κωνσταντίνα                     –           Οδοντίατρο
 • Την κα. ΦΡΑΓΚΟΥ Ελένη                                –          Φαρμακοποιό

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

 • Το Δήμο Μεσσήνης και την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για την έμπρακτη στήριξή τους.
 • Τον κ. Νίκο Σταθόπουλο, τον κ. Σταύρο Σαραντόπουλο, τον κ. Νίκο Λαμπρόπουλο, τον κ. Παναγιώτη Παπαζερβέα, τον κ. Γιάννη Κουβέλα και τα Μεσσηνιακά Φυτά Ε.Ε. για την διαμόρφωση του χώρου και την δημιουργία σκηνής στον χώρο.
 • Τον κ. Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, την κα. Αποστολοπούλου Μαίρη, την κα. Δέσποινα Μακαρούνη, τον κ. Χάρη Βασιλόπουλο, τον κ. Χαραλαμπόπουλο, τον κ. Βασίλη Γέρουλα και την Όαση για την δημιουργία και διόρθωση του βεστιαρίου της παράστασης, το φροντιστήριο του σκηνικού, και τα καθίσματα του χώρου.
 • Την κα. Μαίρη Ελευθερίου για την δημιουργία της ιστοσελίδας του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης (Θ.Ε.Μ. – www.them.gr).
 • Τον κ. Δημήτρη Λεμπέση για την έμπρακτη στήριξη του.
 • Την Μεταφορική Τσάμης Πέτρος και Δημήτρης.
 • Τους επαγγελματίες που διαφημίζονται μέσα από το πρόγραμμά μας και όλους τους φίλους που μας στηρίζουν οικονομικά και ηθικά.
 • Όλους εσάς που στηρίζετε με την παρουσία σας το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Σάκης

Αντιπρόεδρος: ΣΚΙΑΔΑ Τζοάννα

Γραμματέας: ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗ Αγγελική

Ταμίας: ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΥ Τασία

Μέλη: ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα

           ΚΑΙΣΑΡΗΣ Πάρις

           ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα