Εμπειρίες από το Θ.Ε.Μ.

Οι εμπειρίες μας στο Θ.Ε.Μ. είναι η βασική πνοή αυτής της ενότητας. Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης είναι ζωντανός οργανισμός, μία οντότητα που στην αγκαλιά της έχει φιλοξενήσει πολλά μέλη. Αναπόφευκτα λοιπόν κάποια μέλη μίλησαν, μιλούν και θα μιλούν με αγάπη για τις εμπειρίες τους μέσα σε αυτό. Και όταν λέμε μέλη μπορούμε να μιλήσουμε για ανθρώπους που ήρθαν στο Θ.Ε.Μ. και προσέφεραν ή προσφέρουν είτε σαν ερασιτέχνες ηθοποιοί, σαν βοηθοί σκηνοθέτη, στις κατασκευές σκηνικών, στα θεατροπαιχνίδια, στα σεμινάρια, αισθητική, αφίσες.

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον κόσμο του θεάτρου, τις εμπειρίες μας, μέσα από τα μάτια μας. Όπως επίσης και κάποιες ατάκες από έργα που οι ίδιοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί ξεχώρισαν.

Γιαννέτσου Τασία

Γιαννέτσου Τασία


Ήταν το 2008 που μαζί με τον σκηνοθέτη Κώστα Γκέκα σκεφτήκαμε πως θα ήταν υπέροχο αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε μια θεατρική ομάδα στη Μεσσήνη, να ταράξουμε τα μέχρι τότε λιμνάζοντα νερά και να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου. Το Θεατρικό εργαστήρι γεννήθηκε, μεγάλωσε και ωρίμασε με πολύ αγάπη αλλά και πολύ κόπο από όλους τους εμπλεκόμενους και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Το λιθαράκι έγινε βράχος και σήμερα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για το δημιούργημά μας. Το αγαπώ αυτό το σχήμα σαν τη μάνα που αγαπά το σπλάχνο της και αγωνιά για την πορεία και το μέλλον του. Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης είναι σφραγίδα πολιτισμού στην Μεσσήνη και τη γύρω περιοχή.

Ιντζέπελη Αγγελική

Ιντζέπελη Αγγελική

Tο Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης για μένα είναι μια όαση δημιουργίας μέσα στην καθημερινότητα. Έδωσε την ευκαιρία τόσο σε μένα όσο και στα παιδιά μου να γνωρίσουμε την τέχνη του θεάτρου μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, όπως είναι η παρακολούθηση μαθημάτων θεατρικών εργαστηρίων, Θεατροπαιχνιδιών, αλλά και το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την υποκριτική και τον αυτοσχεδιασμό, ανακαλύψαμε την έννοια της ομαδικότητας, μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε αβίαστα και έπειτα από μια διερευνητική διαδικασία, να εξωτερικεύουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, ανακαλύπτοντας παράλληλα τον εαυτό μας.

Σκιαδά Τζοάννα

Τζοάννα Σκιαδά


Μέσα στο Θ.Ε.Μ. ο αέρας ψιθυρίζει ιστορίες…οπότε εδώ εξερευνώ και πειραματίζομαι! Η τέχνη που υπηρετούμε ως ομάδα μας κάνει δημιουργικούς ώστε μέσα από αυτό που αγαπάμε, να καλλιεργούμε λίγο λίγο ένα πολιτιστικό περιβάλλον όπως το ονειρευόμαστε στη Μεσσήνη μας!

Κουσταλούπη Αγγελική


Είμαι δασκάλα, οπότε κάθε μέρα έχω ένα κοινό που με παρακολουθεί. Η αγάπη μου για το θέατρο με ώθησε να γίνω μέρος της παρέας του Θ.Ε.Μ. το 2009. Πήρα μέρος στην παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης”. Είμαι μέλος του Θ.Ε.Μ. γιατί σαν ερασιτέχνης ηθοποιός νιώθω υπέροχα τόσο πάνω στη σκηνή όσο και στα παρασκήνια.

Μαχαίρα Ελένη

Από μικρή αγαπούσα το θέατρο. Το 1987 ενσάρκωσα τη Γριά- Συκού (σκην. Περικλή Αλμπάνη). Τα τρία τελευταία χρόνια είμαι στο Θ.Ε.Μ. και πήρα μέρος στα έργα: “Οι φίλοι” Κ. Μουρσελά και “Φωνάζει ο Κλέφτης” του Δ. Ψαθά. Το καλοκαίρι του 2010 συμμετείχα στο έργο “Η επίσκεψη της Γηραιάς κυρίας” που ανέβασε η “Θεατρική Διαδρομή”. Φέτος μετά από 23 χρόνια ξαναενσάρκωσα τη Γριά Συκού.

Παπαδημητρίου Δημήτρης

Επιθεωρητής πωλήσεων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια μένω μόνιμα στην Καλαμάτα. Έχω λάβει μέρος και στις δύο παραστάσεις του Θ.Ε.Μ. Είμαι μέλος του σχήματος γιατί μου αρέσει πολύ το θέατρο καθώς και το ταξίδι που κάνουμε μέχρι να φτάσουμε στην παράσταση.

Γεωργιοπούλου Άντζελα


Επισκέπτρια υγείας. Αγαπώ πολύ το θέατρο και αυτό με οδήγησε στην απόφαση να συμμετάσχω στη φετινή παράσταση. Περνώ πολύ όμορφα με όλα τα παιδιά του Θ.Ε,Μ, και εύχομαι αυτό μου τον ενθουσιασμό και τη χαρά να τη μεταδώσω και σε σας.

Κοσμίδου Χρυσάνθη

Συνταξιούχος. Έχω λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις στη Γερμανία, αλλά είναι η πρώτη μου παράσταση με το Θ.Ε.Μ. Είμαι μέλος της παρέας γιατί μ΄ αρέσει το περιβάλλον.

Δρακοπούλου Αλέκα

Ελεύθερη Επαγγελματίας. Είναι η πρώτη παράσταση στην οποία συμμετέχω. Έγινα μέλος του Θ.Ε.Μ. γιατί αποτελείται από ευχάριστα άτομα και μ΄ αρέσει να συμβάλλω στο πολιτισμό του τόπου μου.

Παπακότση Σίλια


Μαθήτρια Λυκείου. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να λάβω μέρος σε αυτή τη θεατρική ομάδα είναι η μεγάλη μου αγάπη για το θέατρο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους με τους οποίους περνάω πολύ ευχάριστες στιγμές. Είμαι σίγουρη πως η συμμετοχή μου στην ομάδα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Ασημακόπουλος Σπύρος

Είμαι συνταξιούχος. Μέλος του Θ.Ε.Μ. από το 2009. Συμμετείχα στην παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης”. Είμαι στο Θ.Ε.Μ. γιατί περνάω ευχάριστες και δημιουργικές ώρες ανάμεσα σε φίλους και προσφέρω στον πολιτισμό του τόπου μου. Σας προτρέπω να γίνει και δική σας επιλογή.

Χατζηγιαννόπουλος Νίκος

Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. Εργολάβος δημ. Έργων. Για πρώτη φορά συμμετέχω σε αυτή την υπέροχη θεατρική ομάδα. Είναι μία καταπληκτική εμπειρία και εύχομαι ν΄ αποκτήσω και άλλες πολλές!!! Πολλές επιτυχίες στο Θ.Ε.Μ. και πάντα να προσφέρει αξιόλογες παραστάσεις.

Κωνσταντοπούλου Χριστίνα


Επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Έχω συμμετάσχει στην παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης”. Για μένα το θέατρο είναι ψυχοθεραπευτικό, τόσο για τον εαυτό μου όσο και για τον κόσμο που παρακολουθεί. Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτή η όμορφη παρέα και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ μας.

Μπέσσης Παναγιώτης

Ερασιτέχνης ηθοποιός. Συμμετέχω στο Θ.Ε.Μ. από το 2009. Πήρα μέρος στο έργο “Φωνάζει ο κλέφτης”, συμμετείχα στο έργο της θεατρικής διαδρομής “Η επίσκεψη της Γηραιάς κυρίας”. Φέτος εκτός από τον ρόλο μου στη “Κόμισσα της φάμπρικας” ενσάρκωσα και τον Ιμπραήμ πασά στη Γριά- Συκού.

Μουραφέτης Σάκης

Βοηθός υδραυλικού. Μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός γιατί μου αρέσει πολύ το θέατρο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σαν ερασιτέχνης ηθοποιός και νιώθω τιμή. Είναι η πρώτη φορά που παίζω. Σαν καινούργιο τα παιδιά με βοήθησαν πολύ και με αγκάλιασαν. Περνάμε πολύ ωραία.

Παπανικολάου Πέτρος


Καθηγητής μαθηματικός. Ιδρυτικό μέλος του Θ.Ε.Μ. και μέλος Δ.Σ. (ταμίας). Έχω συμμετάσχει στις δύο προηγούμενες παραστάσεις του Θ.Ε.Μ. σε ρόλο φωνής μόνο αλλά μετά από απαίτηση πολλών θαυμαστών μου, τώρα δοκιμάζομαι και στο σανίδι. Ελπίζω να σας ικανοποιήσω.

Παναγιωτοπούλος Ηλίας

Ελεύθερο επαγγελματίας. Είναι η πρώτη μου επαφή με τον έσω χώρο του θεάτρου. Μέχρι τώρα ήμουν, πιστεύω καλός θεατής. Θα προσπαθήσω να γίνω και όσο πιο καλός γίνεται (ερασιτέχνης) ηθοποιός. Ασχολούμαι και με το εικαστικό μέρος της παράστασης. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο παρά την όποια κούραση. Εδώ όλα είναι ωραία

Ατάκες…

Ιντζέπελη Αγγελική


“Σε αυτά πέφτουν έξω οι γυναίκες…”ΤΖΟΥΛΙΑ, Δον Καμίλο

Κωνσταντοπούλου Χριστίνα

“…Έξοχο είναι το κρεβάτι σας. Το κοιτάς και δίχως να το θέλεις κάνεις τόσα όνειρα…” ΚΥΡΙΑ, Δον Καμίλο

Αναγνωστόπουλος Κώστας

“…Το κόμμα δεν αναγνωρίζει ανθρώπινες αδυναμίες. Όλα γι΄ αυτούς είναι πολιτική. Ακόμα και ο έρωτας…” ΜΑΡΙΟ, Δον Καμίλο

Ασημακόπουλος Σπύρος


“…Δύο χιλιάδες χρόνια μας το λέει η χάρη του, που ήρθε και σταυρώθηκε για μας τα παλιοτόμαρα…Βρε, άρχοντες, μας λέει, βρε στρατηγοί και υπουργοί, βρε γραμματείς και φαρισαίοι που διαφεντεύετε τον κόσμο, μη τα θέλετε όλα δικά σας. Μη ληστεύετε τα φτωχαδάκια, τέκνα μου, μην τα πετσοκόβετε με τους πολέμους, αφήστε τα να φάνε μια μπουκιά ψωμί. Τίποτα τα τέκνα του…Δόστου φόρους και χαράτσια, δόστου μπαμ και μπουμ, δόστου πείνα και ξυπολυσιά…Α! Έτσι είσαστε σου λέει ο λαός. Τώρα να σας κανονίσω εγώ μαρξιστικά και λενινιστικά.” ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ, Δον Καμίλο

Δρακοπούλου Αλέκα

“…Μα τώρα του γραφείου είμαστε; Ξέρουμε από κότες…” ΝΙΚΟΛΕΤΑ, Δον Καμίλο

Σταθόπουλος Σάκης

“…Είμαι βεβαίως υπερήφανος για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς όμως οι δήμαρχοι δεν βγαίνουν μόνο με προσευχές. Χρειάζονται και ουσιαστική ούτως ειπείν ενίσχυση…”ΦΛΟΥΡΑΤΟΣ, Δον Καμίλο

Δαβίλλας Γιώργος


“…Πας ενάντια στο λαό που προχωρεί ακάθεκτα, μαρξιστικά, λενινιστικά, σταλινικά προς την εξουσία μέσα στην καπιταλιστική στρουκτούρα και σύμφωνα με την αντίληψη του ματεριαλιστικού προτσές…”ΠΕΠΟΝΕ, Δον Καμίλο

Παναγιωτόπουλος Ηλίας

Πληροφορούμε πως είστε αποχρώσεων αριστερών, αλλά η καθολική μας εκκλησία ίσταται πέραν των εγκοσμίων τέκνον μου. Συνεπώς δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές σας αντιλήψεις.”ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ, Δον Καμίλο

Κουσταλούπη Αγγελική

“…Έπρεπε να τον βλέπατε στα νιάτα του σεβασμιότατε. Ήτανε σαν τα κρύα τα νερά…ένας λεβένταρος ψηλός και λυγερός, με κάτι πλατάρες, με κάτι μπρατσόνες…Αχ! Καρδιές που θα ΄καιγε!”ΑΣΠΑΣΙΑ, Δον Καμίλο

Αλμπάνης Περικλής


“…Τη φωνή μου όπου και να πας θα την ακούς…”ΦΩΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ, Δον Καμίλο

Παπανικολάου Πέτρος

“Χωρίς λόγια!!!” ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, Δον Καμίλο