Την παράσταση “Φαύστα” του Μποστ ανέβασε η εφηβική ομάδα των Θεατροπαιχνιδιών του ΘΕΜ (Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης) σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Ελένης Ευταξοπούλου στο Δασκαρόλειο. https://them.gr/?page_id=114

Το έργο παίχτηκε τον Ιουνίο του 2016 και τα σκηνικά είχε κάνει ο Βασίλης Λαγός, την αφίσα η Αναστασία Πρασσά, την επιλογή μουσικής, τα κοστούμια και το μακιγιάζ η Ελένη Ευταξοπούλου, τον ήχο και τα φώτα είχε επιμεληθεί η Αγγελική Ιντζέμπελη και τα μαλλιά η Αναστασία Γιαννέτσου.

Έπαιξαν στην Φαύστα οι:

Σαββίνα Ζέππου, Αφροδίτη Ρούτση, Νίκη Πούπουζα, Νίκος Ανδριανόπουλος, Μαρία Μπλάνα, Βάσια Γεωργακοπούλου, Σταύρος Ανδριανόπουλος, Δήμητρα Μπιζύμη, Βασίλης Πανόπουλος.

Ο Μέντης Μποσταντζόγλου μέσα από το έργο του σατιρίζει τόσο τα βαρύγδουπα δράματα, την καθημερινότητα και την πολιτική όσο και το μέγα γλωσσικό ζήτημα που βασάνισε τους Ελληνες από τον 1ο αιώνα π. Χ. μέχρι και την αρχή της δεκαετίας του 1980 με την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος… ‘Η μήπως ακόμα τους βασανίζει. .. Το θέμα είναι πως – μέσα από την ιδιόρρυθμή γραφή του – δημιούργησε ένα ξεχωριστό είδος στο Νεοελληνικό θέατρο. Λόγος έμμετρος, λεξιλόγιο που κινείται ανάμεσα στην «λανθασμένη» καθαρεύουσα και την «λαθεμένη» δημοτική και ύφος παράλογο. Η «Φαύστα», αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας.

Υπόθεση Φαύστα

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω απ’ την Φαύστα και το σύζυγό της, τον Γιάννη. Ολα ξεκινούν όταν ο Γιάννης, πηγαίνοντας για ψάρεμα με την 4χρονη κόρη τους, χάνει το παιδί στη θάλασσα, ενώ οι φήμες για την ύπαρξη ενός θαλάσσιου τέρατος οργιάζουν. Μετά από μερικά χρόνια και ενώ φέρνει σπίτι ένα τεράστιο ψάρι που έπιασε, ως εκ θαύματος, ξαναβρίσκουν την κόρη τους που βγαίνει σώα και αβλαβής από την κοιλιά του ψαριού. Η μοίρα όμως θα τους τη στερήσει για άλλη μια φορά, καθώς το κορίτσι δεν προλαβαίνει να πλυθεί και η θαλασσινή της μυρωδιά την κάνει λεία για τις πεινασμένες γάτες της γειτονιάς …

https://www.youtube.com/channel/UCk8QMugUHZYvowJe22nyugQ