Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” ήταν η παραγωγή του ΘΕΜ (Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης) για τον Μάρτιο του 2013 σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη.

Συντελεστές Παράστασης Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός

Σκηνοθεσία: Αλμπάνης Περικλής, Επιμέλεια Μουσικής: Λαγός Βασίλης, Ηχητικά- Φωτιστικά: Λαγός Βασίλης, Επιμέλεια Αφίσας: Παναγιωτόπουλος Ηλίας, Επιμέλεια Σκηνικών: Λαγός Βασίλης, Φωτόπουλος Γρηγόρης, Φωτογράφιση Προγράμματος: Τασσόπουλος Γιώργος, Επιμέλεια Προγράμματος: Σκιαδά Τζοάννα, Ιντζέπελη Αγγελική, Επιμέλεια Κοστουμιών: Μηλιαρέση Κατερίνα, Επιμέλεια Κομμώσεων: Γιαννέτσου Τασία, Επιμέλεια Μακιγιάζ: Λαγού Ελευθερία,

Έπαιξαν οι Ερασιτέχνες Ηθοποιοί

Αναγνωστοπούλου Πολυτίμη (ΛΕΛΑ), Κοστρίβας Ηλίας (ΒΑΓΓΕΛΗΣ), Κουσταλούπη Αγγελική (ΒΙΚΤΩΡΙΑ), Κωνσταντοπούλου Χριστίνα (ΧΡΙΣΤΙΝΑ), Λαγός Βασίλης (ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ), Σταθόπουλος Σάκης: (ΜΙΜΗΣ), Φωτόπουλος Γρηγόρης (ΕΒΡΑΙΟΣ)

Υπόθεση Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός

Θεσσαλονίκη 1943. Ένας νεαρός Εβραίος το σκάει από τα τραίνα του θανάτου που οδηγούν στο Νταχάου και έρχεται στο σπίτι του για να κρυφτεί. Αλλά το υποτιθέμενα άδειο σπίτι (μετά τις συλλήψεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης) κατοικούν πια δυο ζευγάρια  Ελλήνων που τα σπίτια τους γκρεμίστηκαν από βομβαρδισμούς. Οι Έλληνες θα κρύψουν τον νεαρό Εβραίο αλλά οι Γερμανοί και οι Έλληνες φίλοι τους δεν αστειεύονται.

Έργο βασισμένο σε μια νουβέλα του Τσέχου πεζογράφου Πιοτρ Γιαρκόφσκι.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Αγαπητοί θεατές,

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης, παίρνοντας δύναμη από τη δική σας αγάπη και στήριξη, συνεχίζει το όμορφο ταξίδι στο μαγικό χώρο του θεάτρου με ένα έργο πρόκληση για τα ερασιτεχνικά θεατρικά δεδομένα.

“Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Ρέππα- Παπαθανασίου, είναι ένα έργο γεμάτο από ποικίλα συναισθήματα και παρόλο που αναφέρεται στα μαύρα χρόνια της κατοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται, μια ξεκαρδιστική παράσταση.

Συγχρόνως, διακρίνουμε δυστυχώς στοιχεία της σημερινής πραγματικότητας, μιας και οι τότε τραγικές συνθήκες ζωής της κατοχής, όπως φτώχεια, πείνα, ανεργία, διωγμός και θάνατος (πρόσφυγες) είναι φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Όλα απόρροια ενός οικονομικού αυτή τη φορά πολέμου, που γίνεται για να γίνουν οι ισχυροί ισχυρότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Ο λαός τότε πίστεψε πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, αγωνίστηκε και νίκησε.

Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.

Ας μην χάσουμε την ελπίδα μας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Το καλύτερο βέβαια από το να ελπίζουμε, είναι να προσπαθούμε.

Να προσπαθούμε, ν΄ αγωνιζόμαστε και να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια αλλά και υπερηφάνεια απέναντι στα πιστεύω μας και στα ιδανικά μας, απέναντι στον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.

Εμείς, το Θεατρικό Εργαστήρι θα είμαστε εδώ και θα δίνουμε τον δικό μας αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Γιατί “Το Θέατρο είναι πάντα ΖΩΗ, ενώ η ζωή (ειδικά η συμβατική) πολύ συχνά δεν είναι.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος

Γιαννέτσου Τασία

https://www.kalamatajournal.gr/bouquet/protaseis-psyxagogias/item/9715-ta-mora-ta-fernei-o-pelargos