Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2019– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Κάθε χρόνο η επιτροπή των θεατροπαιχνιδιών Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού σε συνεργασία με τους δασκάλους ορίζει ένα “θέμα” για τη χρονιά πάνω στο οποίο επικεντρώνονται Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού τα μαθήματα όλης της χρονιάς αλλά και κάποιες από τις εκδηλώσεις μας- παρουσιάσεις μας. Το 2019 ήταν η χρονιά που επικεντρωθήκαμε στον λόγο, την Ελληνική γλώσσα και παράδοση.

Παράλληλα το στοίχημα της χρονιάς ήταν το κουκλοθέατρο, αλλά όχι σαν θεατές. Τα παιδιά μας έπαιξαν κουκλοθέατρο με κοινό παιδιά και γονείς! Τα Χριστούγεννα του 2019 τα θεατροπαιχνίδια έπαιξαν κουκλοθέατρο το έργο ” Ο κουραμπιές yes yes.

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πως είναι τα παιδιά τους σε αυτήν την δραστηριότητα. Μόνο που η ενημέρωση έγινε διαδραστικά. Γονείς και παιδιά είχαν την μοναδική εμπειρία να απολαύσουν ένα μάθημα μαζί. Και τελικά η επιτυχία αυτο΄ύ του τολμήματος ήταν οι γονείς να ξαναγίνουν παιδιά!

Η επόμενη εκδήλωση μας ήταν τις Απόκριες και το θέμα του άρματός μας ήταν “Το μεγάλο μας τσίρκο” εμπνευσμένο από την παράσταση που θα ανέβαζε το ίδιο καλοκαίρι το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης.

Η τελική μας εκδήλωση ήταν βασισμένη σε έργα του Αριστοφάνη, τα παιδάκια μας είχαν τη χαρά να έρθουν σε επαφή με τα κείμενα αυτού του σπουδαίου σατυρικού συγγραφέα!

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2018– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Άλλη μία γεμάτη χρονιά έκλεισε το 2018 γεμίζοντας τα παιδιά μας με εμπειρίες από το χώρο του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι. Η χρονιά αυτή ήταν ένα ταξίδι στη δραματοποίηση και το μέσον που χρησιμοποιήσαμε…το τραίνο. Αυτό ήταν και το θέμα μας στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας.

Το ταξίδι αυτής της χρονιάς είχε να κάνει με δραματοποιήσεις σε σχέση με την Ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2017– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Το 2017 τα θεατροπαιχνίδια Μεσσήνης μπήκαν στο χώρο των συναισθημάτων. Ούτως ή άλλως το θεατροπαιχνίδι βοηθάει το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Ορμώμενη από έναν από τους βασικότερους στόχους των θεατροπαιχνιδιών, η επιτροπή θεατροπαιχνιδιών αφιέρωσε τη χρονια στα συναισθήματα και στην προσέγγισή τους μέσα από το θεατροπαιχνίδι. Αυτό ήταν και το θέμα μας στην Αποκριάτικη εκδήλωση του δήμου.

Η εκδήλωσή μας για τα Χριστούγεννα ήταν κατασκεύες, ενώ η τελική μας γιορτή ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο, Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο!

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2016– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Ο μίμος είναι ένα θεατρικό είδος λαϊκής προέλευσης και αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα που γεννήθηκε στη Σικελία τον 5ο αι. παράλληλα με τη σικελική κωμωδία. Και αν πρόδρομος του είδους θεωρείται ο κωμικός ποιητής Επίχαρμος από τα σικελικά Μέγαρα, η παγίωση του μίμου συνδέεται με τον Σώφρονα από τις Συρακούσες. Αυτό ήταν το θέμα που επιλέξαμε για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2016.

Ενώ η τελική μας εκδήλωση αφορούσε κείμενα από την Αρχαία Ελλάδα.

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2015– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Άλλη μία χρονιά με την ενεργή δράση των θεατροπαιχνιδιών στην Μεσσήνη! Η ανταπόκριση σε αυτό μας το εγχείρημα ήταν συγκινητική. Μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας και εμείς θεωρήσαμε ιερό καθήκον, κάθε χρόνο ο πήχης να ανεβαίνει και πιο ψηλά.

Στόχος μας μία κοινωνία, μία νέα γενιά παιδιών – σκεπτόμενων ανθρώπων-, που θα αμφισβητούν και θα προχωρούν προς την εξυγίανση μέσα από την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση με την βοήθεια των εργαλείων των θεατροπαιχνιδιών!

Τελική μας εκδήλωση….Δραματοποίηση, δραματοποίηση, δραματοποίηση!

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2014- Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Θέατρο και παιχνίδι! Μία ακόμη χρονιά που λειτούργησε ο θεσμός των θεατροπαιχνιδιών στην Μεσσήνη και έφερε εμπειρίες και διασκέδαση! Τα πρώτα μας βήματα στον χώρο ουσιαστικά τα κάναμε πιασμένοι χέρι χέρι με τις δασκάλες μας και τα παιδάκια μας! Τι υπέροχη διαδρομή…Πόση δύναμη μας έδωσε η λαχτάρα των παιδιών να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι!

Θέατρο και παιχνίδι! Μία ακόμη χρονιά που λειτούργησε ο θεσμός των θεατροπαιχνιδιών στην Μεσσήνη και έφερε εμπειρίες και διασκέδαση! Τα πρώτα μας βήματα στον χώρο ουσιαστικά τα κάναμε πιασμένοι χέρι χέρι με τις δασκάλες μας και τα παιδάκια μας! Τι υπέροχη διαδρομή…Πόση δύναμη μας έδωσε η λαχτάρα των παιδιών να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι!

Οι τελικές μας εκδηλώσεις είχαν χρώματα και μεγάλες δόσεις παιχνιδιού!

Εκδηλώσεις θεατροπαιχνίδια 2012– Παρουσιάσεις Νηπίων- Δημοτικού

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των θεατροπαιχνιδιών! Το 2010 είναι μια χρονιά ορόσημο για εμάς, είναι η χρονιά που το ταξίδι μας στο χώρο των θεατροπαιχνιδιών ξεκινάει! Η μεγάλη αξία των θεατροπαιχνιδιών για την ψυχική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, είναι ο λόγος που το ΔΣ του ΘΕΜ αποφασίζει την έναρξη της δράσης. Η δράση ξεκινάει με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάζεται από ένα μεγάλο αριθμό παιδιών. Τρία χρόνια μετά, το 2013 και λόγω των αυξανόμενων αναγκών δημιουργείται η ανάγκη σύστασης μιας επιτροπής, με εμπνεύστρια την κ. Τζώρτζη Κατερίνα με μέλη την ίδια, την κ. Ιντζέπελη Αγγελική και την κ. Σκιαδά Τζοάννα, που αναλαμβάνει με υπευθυνότητα τις οργανωτικές ανάγκες του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού. Σημαντική η ανιδιοτελής προσφορά τους και στο πρώτο ξεκίνημα του εγχειρήματος αλλά και στην ίδια του την πορεία. Πηγή έμπνευσης για τις επόμενες επιτροπές…

Τελική εκδήλωση….Παιχνίδι και Θέατρο, τι άλλο;

https://www.facebook.com/theatermessini