Το Λίγο πολύ τρελούτσικοι έκανε πρεμιέρα με το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης  στις 31 Μαρτίου 2012, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι». Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν της κας Εύης Δημητροπούλου.

Συντελεστές παράστασης Λίγο πολύ τρελούτσικοι

Σκηνοθεσία, Διασκευή κειμένου/ Επιμέλεια μουσικής: Εύη Δημητροπούλου, Φωτισμοί: Βασιλαδιώτης Δημήτρης, Σκηνικά/ Μακέτα αφίσας: Εύη Δημητροπούλου, Ηλίας Παναγιωτοπουλος, Φωτογράφιση προγράμματος: Ζώης Δημήτρης, Επιδιορθώσεις κοστουμιών: Μακαρούνη Σταυρούλα, Επιμέλεια προγράμματος: Γιαννέτσου Τασία, Αγγελική Κουσταλούπη

Έπαιξαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί

Ασημακόπουλος Σπύρος (ΔΙΚΑΣΤΗΣ), Γεωργιοπούλου Άντζελα (ΣΛΟΒΙΤΣΑ), Δρακοπούλου Αλέκα (ΣΝΕΤΣΑ), Θεοφιλοπούλου Νάνσυ (ΣΟΦΙΑ), Ιντζέπελη Αγγελική (ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ), Καίκης Στρατής (ΚΟΜΗΣ ΓΙΟΥΣΕΚΕΒΙΤΣ), Κουσταλούπη Αγγελική (ΓΙΕΤΣΝΑ), Κωνσταντοπούλου Χριστίνα (ΜΙΣΚΑ), Μαχαίρα Ελένη (ΛΕΝΙΑ ΖΟΥΜΠΡΙΝΣΚΙ), Παπαδημητρίου Δημήτρης (ΛΕΩΝ ΤΟΛΤΣΙΝΣΚΙ)

Σημείωμα Σκηνοθέτη για το Λίγο πολύ τρελούτσικοι

Μια φορά και έναν καιρό πριν από πολλά χρόνια, σε μια πολιτεία στη Ρωσία οι κάτοικοι περνούν λίγο πολύ τρελούτσικα.

Μια κατάρα που έχει πέσει πάνω τουςπριν από διακόσια χρόνια τους έχει κάνει όλους, λίγο πολύ τρελούτσικους. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν.

Είναι βέβαια αρκετά υποψιασμένοι για να ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό τους, και γνωρίζουν όλοι ότι η κατάρα πρέπει να σπάσει, για αυτό περιμένουν όλοι τη στιγμή που θα συμβεί αυτό. Έτσι θα γίνουν επιτέλους και αυτοί ακριβώς όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Μια μέρα φθάνει στην πολιτεία ένας δάσκαλος από τη Μόσχα, ο Λεον Τολστίνσκυ προσκεκλημένος του γιατρού Νικολάι Ζουμπρίνσκυ, προκειμένου να διδάξει τη κόρη του Σοφία. Γρήγορα όμως καταλαβαίνει πως η πολιτεία είναι στοιχειωμένη και πως αν σε εικοσιτέσσσερις ώρες δεν καταφέρει να μορφώσει την Σοφία, θα πέσει και αυτός θύμα της κατάρας.

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα και ο Λεόν νιώθει τα αισθήματα του για τη Σοφία να φουντώνουν. Της δίνει λοιπόν όρκο ότι θα σπάσει την κατάρα. Πως όμως θα σπάσει την κατάρα χωρίς να πέσει θύμα της. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνει ότι για να σπάσει η κατάρα πρέπει η Σοφία να παντρευτεί τον σατανικό κόμη Γιουσέκεβιτς. Ευτυχώς η Σοφία παρότι τρελούτσικη είναι αρκετά συνετή για να λέει όχι στις απανωτές προτάσεις του.

Πόσο όμως θα αντέξει;

Πρέπει να υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν από την κατάρα και ο Λεόν είναι αυτός που θα πρέπει να βρει τον τρόπο…

Αυτόν τον μακρύ χειμώνα εμείς, στο Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης πλησιάσαμε τον ιδιαίτερο κόσμο των τρελούτσικων. Μέσα από μία σειρά θεατρικών ασκήσεων διεισδύσαμε στον κόσμο της κωμωδίας γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τους ήρωές μας, αναρωτηθήκαμε μαζί τους, μας μετέδωσαν την αγωνία τους και διασκεδάσαμε με την αφέλειά τους. Ζήσαμε και δημιουργήσαμε και εμείς μαζί τους. Μα πάνω από όλα κάναμε ένα αλησμόνητο ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου.

Σκοπός μας είναι σήμερα να ταξιδέψουμε μαζί.

Προσδεθείτε λοιπόν! Έτοιμοι:

Εύη Δημητροπούλου

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Αγαπητοί φίλοι,

Το μέχρι σήμερα έργο μας οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε.

Στα ΄τέσσερα περίπου χρόνια από την ίδρυσή του, το Θεατρικό μας εργαστήρι, έχει καταφέρει να γίνει πιο γνωστό σε όλη τη Μεσσηνία.

Η Νέα Μεσσήνη, ως κληρονόμος του ονόματος της Αρχαίας Μεσσήνης, έχει χρέος να δημιουργεί πολιτισμό και έχει αυτή τη δυνατότητα.

Μόνο μια νέα σύγχρονη αισθητική, ήθους και αξιοπρέπειας, που θα πάει κόντρα στην βαρύτητά του ΔΕΝΜΠΟΡΙΣΜΟΥ και ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ που μας κατακλύζει, είναι ικανή να μας απελευθερώσει από το τέλμα της πνευματικής και υλικής εξαθλίωσής μας.

Ο πολιτισμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την αφύπνιση και πρόοδο του λαού μας και το Ερασιτεχνικό Θέατρό μας είναι πρόθυμο να συμβάλλει σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Ελπίζουμε στην ενεργή σας συμμετοχή και συμπόρευση ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στην Ερασιτεχνική Θεατρική μας Ομάδα που και εφέτος θα απολαύσετε. Μέχρι σήμερα τα καταφέρνει άριστα. Μπράβο της. Από την ίδρυση του συλλόγου μας και μέχρι τώρα απολαμβάνουμε το ενδιαφέρον και την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου μας.

Στο πρόγραμμά μας, που έχετε στα χέρια σας, υπάρχουν ακόμη και όλοι εκείνοι που με οποιονδήποτε τρόπο βοηθούν την προσπάθειά μας.

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ όλους.

Καλή διασκέδαση

Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ

Ο πρόεδρος

Ασημακόπουλος Σπύρος

Ήταν η τέταρτη θεατρική απόπειρα του ερασιτεχνικού μας σχήματος και πιστεύουμε πως ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για όλους, μιας και ωριμότεροι πια στρεφόμαστε σε κάτι εντελώς διαφορετικό, βασιζόμενοι σε ένα έργο της διεθνούς δραματουργίας.

Μια απολαυστική κωμωδία, με όμορφα σκηνικά και ωραία κοστούμια μιας και μεταφερόμαστε σε ένα χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ στα τέλη του 1800.

Η υπόθεση αναφέρεται σε μία κατάρα που βαραίνει το χωριό για διακόσια χρόνια και κάνει τους ανθρώπους κάπως….. τρελούτσικους!!!

Η κατάρα αυτή που προσπαθεί να σπάσει ο δάσκαλος είναι ίσως η ίδια κατάρα που και σήμερα μας κάνει να πιστεύουμε  πως δεν αξίζει να παλέψουμε για κάτι καλύτερο γιατί δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Μήπως όμως η δύναμη για την αλλαγή των συνθηκών της ζωής μας είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό μας;

Μήπως αν πιστέψουμε ότι μπορούμε, θ’ αλλάξουμε πολλά;