Λογότυπο

Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης…Γνωρίστε μας!

Τον Σεπτεμβρίου του 2008 ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την πόλη μας, το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης (ΘΕΜ). Μία παρέα ανθρώπων με εμπνευστή τον σκηνοθέτη κ. Γκέκα Κωνσταντίνο και με τη βοήθεια της κ. Γιαννέτσου Τασίας, θέλησαν να μεταδώσουν την αγάπη τους για το θέατρο με τη δημιουργία του σωματείου μας. Αισίως φτάσαμε να μετράμε 12 χρονιά συνεχόμενης δράσης. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι δράσεις του ΘΕΜ, στηριζόμενες από την αδιάκοπη προσφορά εθελοντικής εργασίας των μελών του, αναβαθμίζουν το πολιτιστικό προφίλ του Δήμου μας. Σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας και η προβολή του θεάτρου ως σημαντικής πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας τόσο των μελών του όσο και των κατοίκων του Δήμου Μεσσήνης.

Η ιστορία μας…

Αρχικά ο Δήμος Μεσσήνης με σχετική του απόφαση ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση του δεύτερου και τρίτου ορόφου στο πολιτιστικό κέντρο Μεσσήνης “ Στρατηγού Αθανάσιου Δασκαρόλη” (γνωστό ως Δασκαρόλειο) στην οδό Παπαφλέσσα 3, στο ΘΕΜ για την προετοιμασία – πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων. Φίλοι και μέλη του ΘΕΜ εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτευχθεί η λειτουργία μιας θεατρικής αίθουσας. Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις άδειους τοίχους οργανώσαμε την κατασκευή των εγκαταστάσεων και προχωρήσαμε σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον με μοναδικά εφόδια την εθελοντική εργασία και την οικονομική ενίσχυση των χορηγών μας.

Το παρόν…

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεταφερθεί  στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, στην οδό Ευάγγελου Μουτσόπουλου. Και σε αυτό το χώρο οργανώσαμε την κατασκευή των εγκαταστάσεων και προχωράμε με εθελοντική εργασία και με την οικονομική ενίσχυση των χορηγών μας για την βελτίωση του χώρου.
Κάθε χρόνο το ΘΕΜ επιλέγει κάποιο θεατρικό έργο και προγραμματίζει δώδεκα παραστάσεις, ίσως και δεκαπέντε πριν την πασχαλινή περίοδο (διάρκειας περίπου δυο μηνών). Είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις με άλλο θεατρικό έργο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων επίσης. Σημαντική παράμετρος όλης αυτής της διαδικασίας είναι και η διαρκής επιμόρφωση της ομάδας μέσω των θεατρικών μαθημάτων που παραδίδονται σε ενήλικες. Γνωρίστε μας!
Δεν θα μπορέσουμε να παραλείψουμε την πρωταρχική μας επένδυσή για το μέλλον, τα θεατρικά παιχνίδια που μετρούν τέσσερα τμήματα με παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών. Από τον μήνα Οκτώβρη γίνεται η έναρξη μαθημάτων έως τον Μάιο που ολοκληρώνονται για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβρη κάνοντας εγγραφές.
Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται συναντήσεις με κύριο μέλημα τον ετήσιο προγραμματισμό του ΘΕΜ και την ομαλή λειτουργία του.

Το μέλλον…

Παράλληλα αναζητούμε συνεργάτες και ανανεώνουμε το σχήμα με νέα πρόσωπα όταν κρίνεται απαραίτητο προκειμένου το ΘΕΜ να εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο.
Σε αυτό τον ετήσιο προγραμματισμό το ΘΕΜ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες του Δήμου μας όπως αυτές προκύπτουν και συμμετέχουμε:
την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων Εορταστικών εκδηλώσεων.
Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τα παιχνίδια θεάτρου συμμετέχουν στο παιδικό καρναβάλι, το ΘΕΜ οργανώνει παραδοσιακή φωτιά στην περιοχή της “κρεμάλας”
Την Καθαρά Δευτέρα αναλαμβάνει την ιστορική αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού της Γριάς Σηκούς
στον μαραθώνιο της Μεσσήνης με την εθελοντική προσφορά νερών στους αθλητές και την υποστήριξη τους.
Σημαντικός θεσμός του Δήμου Μεσσήνης είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης.  Είναι κάτι που απασχολεί το ΘΕΜ, όπου μας απασχολεί να δώσουμε το παρών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις στο ΘΕΜ και για το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεσσήνης. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό συνεισφέροντας στον πολιτισμό του τόπου.
Προσπαθούμε σκληρά ασκώντας θετική επίδραση στους συμπολίτες μας μέσω των επιλογών μας. Γιαυτό επιδιώκουμε την φιλοξενία και άλλων συλλόγων ή θεατρικών σχημάτων στον χώρο μας, προάγοντας έτσι την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.
Δεν διστάζουμε να βγούμε έξω από το πεδίο δράσης μας αν μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Είτε φυτεύοντας λουλούδια στα παρτέρια της πλατείας είτε διοργανώνοντας δραματοθεραπείες στο πολιτιστικό κέντρο.

Γνωρίστε μας και από το you tube https://www.youtube.com/channel/UCk8QMugUHZYvowJe22nyugQ

Ιδρυτικά Μέλη- Προσωρινή Επιτροπή

Πρόεδρος : Γιαννέτσου Τασία
Αντιπρόεδρος : Παπανικολάου Πέτρος
Γραμματέας : Χριστοπούλου Θεώνη
Ταμίας : Παναγιωτοπούλου Άννα
Μέλος : Τσολάκου Βούλα
Αρχική σύλληψη Ιδέας δημιουργίας Θ.Ε.Μ. : Γκέκας Κώστας – Γιαννέτσου Τασία

Δ.Σ. 2020 – 2021

Πρόεδρος : Αθανάσιος Σταθόπουλος
Αντιπρόεδρος : Τζοάννα Σκιαδά
Γραμματέας : Αγγελική Ιντζέμπελη
Ταμίας : Τασία Γιαννέτσου
Α’ Μέλος : Ιωάννα Λαμπροπούλου
Β’ Μέλος : Πάρις Καίσαρης
Γ’ Μέλος : Όλγα Γεωργιοπούλου

Δ.Σ. 2018 – 2019

Πρόεδρος : Αθανάσιος Σταθόπουλος
Αντιπρόεδρος : Αγγελική Ιντζέμπελη
Γραμματέας : Τζοάννα Σκιαδά
Ταμίας : Βασίλειος Λαγός
Α’ Μέλος : Αικατερίνη Τζώρτζη
Β’ Μέλος : Ιωάννα Λαμπροπούλου
Γ’ Μέλος : Πάρις Καίσαρης

Δ.Σ. 2016 – 2017

Πρόεδρος : Σταθόπουλος Σάκης
Αντιπρόεδρος : Ιντζέπελη Αγγελική
Γραμματέας : Σκιαδά Τζοάννα
Ταμίας : Τζώρτζη Κατερίνα
Α’ Μέλος : Καίσαρης Πάρις
Β’ Μέλος : Λαγός Βασίλης
Γ’ Μέλος : Λαμπροπούλου Ιωάννα

Δ.Σ. 2014 – 2015

Πρόεδρος : Ασημακόπουλος Σπύρος
Αντιπρόεδρος : Γιαννέτσου Τασία
Γραμματέας : Παναγιωτοπούλου Μαρία
Ταμίας : Κωνσταντοπούλου Χριστίνα, Καίσαρη Ανθή
Α’ Μέλος : Παπανικολάου Πέτρος
Β’ Μέλος : Σταθόπουλος Σάκης
Γ’ Μέλος : Κολάμπα Δήμητρα

Δ.Σ. 2012 – 2013

Πρόεδρος : Ασημακόπουλος Σπύρος
Αντιπρόεδρος : Παπανικολάου Πέτρος
Γραμματέας : Κουσταλούπη Αγγελική
Ταμίας : Κωνσταντοπούλου Χριστίνα
Α’ Μέλος : Μαχαίρα Ελένη
Β’ Μέλος : Μπέσσης Παναγιώτης
Γ’ Μέλος : Σταθόπουλος Σάκης

Δ.Σ. 2010 – 2011

Πρόεδρος : Γιαννέτσου Τασία
Αντιπρόεδρος : Κοστρίβας Ηλίας
Γραμματέας : Κατσίποδας Βασίλης
Ταμίας : Παπανικολάου Πέτρος
Α’ Μέλος : Μαχαίρα Ελένη
Β’ Μέλος : Παπαδάτου Μαύρα
Γ’ Μέλος : Σταθόπουλος Αθανάσιος

Δ.Σ. 2008 – 2009

Πρόεδρος : Γιαννέτσου Τασία
Αντιπρόεδρος : Παπανικολάου Πέτρος
Γραμματέας : Χριστοπούλου Θεώνη
Ταμίας : Παναγιωτοπούλου Άννα
Α’ Μέλος : Τσολάκου Βούλα
Β’ Μέλος :
Γ’ Μέλος :